Experiment bijverdienen in de bijstand

Datum van publicatie: 25.07.2018

Door het ontbreken van goedkeuring uit Den Haag, valt de proef niet onder de landelijke experimentenwet. De besten van de slechten zullen ervan profiteren maar het zal de kwetsbaren niet veel opleveren.

Rotterdam experimenteert met een nieuwe aanpak voor mensen in de bijstand die niet snel werk vinden. Plan voor experimenten bijstand naar de Tweede Kamer. En dat betekent maar één ding: Doel van het besluit om experimenten mogelijk te maken is deelnemende gemeenten de mogelijkheid te bieden in de praktijk te onderzoeken hoe de Participatiewet op het punt van begeleiding naar werk effectiever kan worden uitgevoerd.

Digitale krant Digitale versie van de krant op uw smartphone of tablet. Maar het vorige kabinet weigerde de hoofdstad toe te laten.

Staatssecretaris Klijnsma heeft het besluit vandaag naar de Kamer gestuurd. Uw profiel- en abonnementsgegevens, verhuis. Staatssecretaris Klijnsma heeft het besluit vandaag naar de Kamer gestuurd, experiment bijverdienen in de bijstand. Staatssecretaris Klijnsma heeft het besluit vandaag naar de Kamer gestuurd.

Bijkomend nadeel om de proef buiten de wet om op te zetten, verhuis- verhuis-!

Tenzij dat in hun plan past.

Toverformule

Bij werkloosheidsprojecten kun je je hetzelfde afvragen: Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Het doel van het experiment is te kijken of werklozen zonder dat ze met strikte regels en verplichtingen achter de broek worden gezeten sneller de weg naar de arbeidsmarkt vinden. Het is meer een vangnet dan een trampoline. Doel van het besluit om experimenten mogelijk te maken is deelnemende gemeenten de mogelijkheid te bieden in de praktijk te onderzoeken hoe de Participatiewet op het punt van begeleiding naar werk effectiever kan worden uitgevoerd.

Tip hier onze journalisten. Schaatsdoping Waarom dit nieuws relevant is en hoe we te werk zijn gegaan leest, ziet en hoort u hier Waarom dit nieuws relevant is en hoe we te werk

Als je wil stimuleren dat mensen dingen gaan ondernemen, kun je niet altijd tegenprestaties verwachten in de vorm van bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Ontvang elke ochtend handige info en nieuws van onze redactie, experiment bijverdienen in de bijstand. Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Als je wil stimuleren dat mensen dingen gaan ondernemen, kun je niet altijd tegenprestaties verwachten in de vorm van bijvoorbeeld vrijwilligerswerk.

Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.

Krijg direct toegang tot dit artikel

Het doel van het experiment is te kijken of werklozen zonder dat ze met strikte regels en verplichtingen achter de broek worden gezeten sneller de weg naar de arbeidsmarkt vinden. Of het experiment een succes wordt, hangt ervan af of gemeenten de mogelijkheid krijgen en grijpen om dit beleid toe te passen op mensen voor wie dit een kans is om weer terug te komen op de arbeidsmarkt. Voor bepaalde groepen moet je streng zijn, anderen moet je bij de hand nemen en een derde groep redt zich wel.

Door het ontbreken van goedkeuring uit Den Haag, valt de proef niet onder de landelijke experimentenwet.

ZonMw zal de staatssecretaris adviseren welke aanvragen kunnen worden gehonoreerd. Ook wordt gekeken naar financile prikkels vrijlating die de uitstroom vanuit de bijstand naar werk bevorderen. Maar het vorige kabinet weigerde de hoofdstad toe te laten, experiment bijverdienen in de bijstand. Experimenten met bijstand vanaf volgend jaar mogelijk De Amsterdamse gemeenteraad moet nog instemmen met het plan van Vliegenthart. Experimenten met bijstand vanaf volgend jaar mogelijk De Amsterdamse gemeenteraad moet nog instemmen met het plan van Vliegenthart.

Experimenten met bijverdienen in de bijstand worden toegestaan

Daarom mogen deelnemers in één van de onderzoeksgroepen een beperkt bedrag van hun inkomsten uit werk gedurende het experiment houden zonder dat dit direct met hun uitkering wordt verrekend. Je bent niet ingelogd Inloggen. Mijn nieuwsbrieven De onderwerpen die u interesseren in uw inbox wanneer u ze wilt ontvangen.

De eerste groep wordt volledig vrij gelaten en krijgt alleen op eigen verzoek begeleiding.

Na jaren van soebatten met staatssecretaris Jetta Klijnsma PvdA over de regels en voorwaarden voor het experiment ziet het ernaar uit dat Utrecht haar verlies moet experiment bijverdienen in de bijstand.

Doping in het schaatsen. Rotterdam experimenteert met een nieuwe aanpak voor mensen in de bijstand die niet snel werk vinden. Doping in het schaatsen. All You Need Boer zoekt vrouw geertje Love.

Doping in het schaatsen. Na jaren van soebatten met staatssecretaris Jetta Klijnsma PvdA over de regels en voorwaarden voor het experiment ziet het ernaar uit dat Utrecht haar verlies moet nemen.

POPULAIRE VIDEO'S

Daarom mogen deelnemers in één van de onderzoeksgroepen een beperkt bedrag van hun inkomsten uit werk gedurende het experiment houden zonder dat dit direct met hun uitkering wordt verrekend.

Als ik wethouder was, zou ik mensen selecteren met een plan. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Rotterdam experimenteert met een nieuwe aanpak voor mensen in de bijstand die niet snel werk vinden.

Deze periode wordt omwille van het experiment uitgebreid naar 24 maanden. Experiment bijverdienen in de bijstand gemeenten Utrecht, Tilburg en Groningen gaan nu verdere stappen zetten in het traject naar de start van hun experimenten, Tilburg en Groningen gaan nu verdere stappen zetten in het traject naar de start van hun experimenten. Deze periode wordt omwille van het experiment uitgebreid naar 24 maanden.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

  1. Varun:

    Plan voor experimenten bijstand naar de Tweede Kamer.

    Antwoord
  2. Linus:

    Voor een groot deel lijkt de proef op het voorstel dat Amsterdam al eerder had ingediend bij het ministerie van Sociale Zaken, en waar het ministerie positief over was: Maar Utrecht wil dat niet vastleggen en heeft dat ook zo in het coalitieakkoord afgesproken.

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *